Luke od nacionalnog značaja

Bez autora
Mar 28 2011

Uviđajući značaj razvoja lučkog sektora kroz promociju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije, za luke od nacionalnog značaja, na osnovu odluke Vlade, proglašene su: Trgovačka luka Bar, Luka nautičkog turizma – marina Bar, Trgovačka luka Kotor, Brodogradilišna luka Bijela i Ribarska luka Njivice. Za luke od lokalnog značaja određene su: Luka Budva, Luka Tivat – Porto Montenegro, Luka Tivat – Kalimanj, Luka Risan, Luka Zelenika i Luka Herceg Novi - gradska luka Škver. U skladu sa Zakonom o lukama, lukama od nacionalnog značaja upravljaće Lučka uprava, a lukama od lokalnog značaja, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. U odnosu na postojeće stanje, luka Njivice je proglašena lukom od nacionalnog značaja, inicijativom Ministarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj kao i Udruženja ribara Crne Gore, naglašava se u saopštenju.

Luke od nacionalnog značajaUviđajući značaj razvoja lučkog sektora kroz promociju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije, za luke od nacionalnog značaja, na osnovu odluke Vlade, proglašene su: Trgovačka luka Bar, Luka nautičkog turizma – marina Bar, Trgovačka luka Kotor, Brodogradilišna luka Bijela i Ribarska luka Njivice.

Za luke od lokalnog značaja određene su: Luka Budva, Luka Tivat – Porto Montenegro, Luka Tivat – Kalimanj, Luka Risan, Luka Zelenika i Luka Herceg Novi - gradska luka Škver.

U skladu sa Zakonom o lukama, lukama od nacionalnog značaja upravljaće Lučka uprava, a lukama od lokalnog značaja, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

U odnosu na postojeće stanje, luka Njivice je proglašena lukom od nacionalnog značaja, inicijativom Ministarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj kao i Udruženja ribara Crne Gore, naglašava se u saopštenju.

U tom smislu, Lučka uprava Crne Gore, započeće u ovoj godini aktivnosti vezane za davanje koncesije na područje luke Njivice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik